top
logo

  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Soutěže 2022

Vyhledávání

Kalendář akcí

<<  Březen 2024  >>
 Po  Čt  St  Út  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Žolík Víťa Straka otevřel dospělým dveře ke čtvrtému vítězství! PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Neděle, 17 Červen 2018 00:00

Dokonale zvládnutá derniéra našeho matadora Víti Straky (na snímku) a dále houževnatá, nezdolná neústupnost kapitána Peti Laška dovedla tým dospělých k další nečekané výhře a k nádhernému konečnému třetímu-čtvrtému místu v naší premiérové III. třídě krajské soutěže JmTS!

Před letošním ročníkem bylo naším jediným cílem hrát ve vyšší soutěži o udržení. Byli jsme nováčky a nepodařilo se nám získat žádné mladé posily. V závěrečných utkáních navíc znatelně chybějí Tomáš s Terezkou. Přesto družstvo obsadí konečné místo v horní polovině tabulky.

O nečekaně kvalitním umístění rozhodlo několik faktorů. Prvním bylo, že soupeři přijeli bez žen. V klubu soupeřů Brno Žabovřesky mají celkem tři družstva dospělých, která však navzájem nespolupracují. To otevřelo šanci. Na druhou stranu očekávaná prohra Dana a neočekávaná prohra Jardy příznivý vývoj utkání značně zkomplikovaly. Co tedy rozhodlo o celkové výhře? Rozhodl druhý a třetí faktor: dokonale zvládnutá těžká derniéra Víti Straky a neméně dokonale zvládnutý obrat v rozhodujícím 3. setu utkání Peti Laška.

Víťa dlouho dominoval. Za stavu 6:3 a 5:4 si ale vybral sérii temných chvilek a velmi rychle bylo 5:7. Soupeř naštěstí souhlasil se zkrácenou závěrčnou hrou, ve které Víťa těsně vyhrál 10:7. Aby toho nebylo málo, oba borci v této chvíli však tvrdili - již gratulujícímu! - domácímu Danovi, že "stav je teprve 9:6". A tvrdili to tak dlouho, až si ex-kapitán Dan přestal zoufale škubat vlasy a svolil k další hře. Víťa následující výměnu prohrál, v té další už ale nechyboval. Dokázal tak v jednom utkání proměnit celkem dva mečboly. Neuvěřitelné!:-D A my jsme se rychle přesunuli k tonoucímu kapitánu "Lékaři" Peťovi.

V zápase plném zvratů Peťa nejprve s velmi tenisovým soupeřem prohrával 1:4. Přesto 1. sadu vyhrál 6:4. Druhý set byl ovšem rychlý. Tak rychlý, že když se Dan kapitána zeptal, jaký je stav ve druhém setu, kapitán mu odvětil: "Už je 0:1 ve třetím". Těžký zápas! Zvláště na straně proti větru se gamy dolovaly značně, značně obtížně... Co hůře: za stavu 3:5, čelil kapitán dvěma mečbolům právě proti větru. Kritickou chvíli však ustál! Poté na návětrné straně ubojoval oba gamy a nakonec - znovu proti neutuchajícímu větru - pečetil na již neočekávaných 7:5 ve třetím setu, což znamenalo vítězství celého družstva. Klobouk dolů!

Je-li předpokladem pro výkon funkce kapitána mimořádná mentální sila, je naše družstvo i do budoucna ve velmi dobrých rukou MUDr. Laška. S nejstarším hráčem Víťou Strakou se sice bohužel loučíme a náš druhý nejstarší hráč Dan Blažek už si za rok zahraje jen roli užitečného obětního beránka na jedničce, všichni ostatní však budou příští rok stejně silní nebo silnější.


-Dan-

Aktualizováno Neděle, 17 Červen 2018 17:35
 

Anketa

V kolika letech jste začal/a hrát tenis?
 
Banner

bottom

©1993-2016 Tenis klub Velké Bílovice.