top
logo

  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Soutěže 2022

Vyhledávání

Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Čt  St  Út  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Úspěšné Okresní přebory dospělých za námi PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 23 Duben 2018 00:00

V rámci přípravy na náročné soutěže družstev zorganizoval partnerský BORS Břeclav dva okresní přebory dospělých. A našim se dařilo.

14.-15. dubna proběhl nejprve Halový okresní přebor. Naším nejúspěšnějším hráčem se stal poněkud nečekaně Peťa Antoš, kterého jsme na jaro půjčili blízkému Slavoji Velké Pavlovice. Peťa plně využil odstoupení Jardy Vysloužila po prvním kole přeboru a pak přes lanžhotského Malocha 6:1, 6:3 zaslouženě postoupil do finále, kde - poněkud nečekaně! - potrápil i pozdějšího okresního přeborníka Gála (Lanžhot). Celkové vítězství ve čtyřhře pak slavila vychytrale složená dvojice Gál (Lanžhot)-Blažek (Bílovice.

Nejúspěšnější hráčkou a Halovou okresní přebornicí žen se stala teprve 14-tiletá dorostenka Tereza Pekárková z pořádajícího klubu BORS Břeclav. Dámské čtyřhry vyhrály Kacrová (Lanžhot) spolu s Otřelovou (Velké Pavlovice). Kacrová byla i ve finále dvouhry, ve kterém ji ovšem hendikepovala bolest zápěstí, jež limitovalo její hru. Mariin přístup zaslouží zvláštní ocenění.

21.-22. dubna zorganizoval BORS Břeclav následný venkovní Okresní přebor. Naším nejúspěšnějším hráčem se tentokrát stal bílovický trenér Jarda Vysloužil. V atraktivním semifinále se utkal s naší jedničkou, kapitánem dospělých a našim dohromady nejúspěšnějším hráčem obou přeborů Danem Blažkem. Oba měli za sebou těžká čtvrtfinále. Jarda se zapotil s Peťou Laškem, Dan opět s Víťou Strakou. Lépe začal zkušený, ovšem poněkud již stárnoucí, Dan Blažek (r.n. 1971). Ujal se vedení 3:1. Postupně ale získával mírnou převahu nestárnoucí, zatím, Jarda Vysloužil, jenž nakonec dovedl dlouhé utkání do těsného vítězství 7:5, 7:6 (7:4). Přeborníkem dvouhry se pak dle očekávání opětovně stal dominující lanžhotský Gál. Celkové vítězství ve čtyřhře zopakovala – never change the winning team – vychytrale složená dvojice Gál–Blažek. Ve finále proti Himalu s Malochem (oba Lanžhot) zvítězili snad až nespravedlivě a krutě jednoznačně 6:1, 6:1. Boj to byl mnohem těsnější, vítězily zkušenosti a taktika.

Nejúspěšnější hráčkou a venkovní okresní přebornicí žen se stala podle očekávání zkušená Veronika Martincová (na snímku) z TK Mikulov. Zahrála si ovšem nad očekávání. V semifinále se na dvorci musela prohánět s Jovanou Blažkovou (dříve Bílovice) celkově hodinu a půl. Výsledek 6:3, 6:3. A finále bylo ještě těžší: Tereza Pekárková z pořádajícího klubu BORS Břeclav obhajovala titul Halové přebornice a tak vzdorovala velmi srdnatě. Celkově 7:5, 6:2 pro Martincovou. Čtyřhru vyhrály Pekárková s Blažkovou nad Martincovou a místní srdcařkou Míšou Otřelovou. Místní proto, že turnaj se z větší části odehrával na Slavoji Velké Pavlovice, neboť dvorce na BORSu Břeclav blokoval tamní komerční kemp rekreačních hráčů z Rakouska. Slavoji Velké Pavlovice patří za tuto naléhavou sousedskou výpomoc náležité poděkování!


-Dan-

Aktualizováno Pondělí, 23 Duben 2018 19:06
 

Anketa

V kolika letech jste začal/a hrát tenis?
 
Banner

bottom

©1993-2016 Tenis klub Velké Bílovice.