top
logo

  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Soutěže 2022

Vyhledávání

Kalendář akcí

<<  Březen 2024  >>
 Po  Čt  St  Út  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Současnost
První tenisový dvorec v provozu od 26. března 2018 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 29 Březen 2018 00:00

Je to vlastně už pravidlem, že má bílovický tenis již v březnu připravený alespoň jeden z venkovních dvorců. Ani letos tomu není jinak. Dvorec číslo jedna (na snímku) je v ostrém provozu. Velké Bílovice tedy opět sympaticky vybočují z moravského venkovského průměru, tentokrát opět nejen v otázce parlamentních voleb, ve kterých u nás populistům pšenka nekvete. Věříme na svoji tvrdou práci a ne na cizí laciná hesla.

Pravděpodobně se jedná o zcela první venkovní antukový dvorec v celém jihomoravském kraji. Počasí se přitom letos velmi činilo a nepřálo. Mimořádně silné mrazy na přelomu února a března, stejně jako několikadenní mrazová epizoda o 14 dní později, značně zpomalily vysychání antuky. Přesto je kvalita dvorce značně nad očekávání.

Zkušení domácí specialisté správně vyhodnotili, že vzhledem k dlouhodobému suchu z minulého roku bude možné první dvorec uválcovat přesto, že je svrchní vrstva antuky ještě nevlídně vláčná. V pondělí 26. března bylo během jednoho dne hotovo.

Zátěžový test proběhl hned o dva dny později. Noční teplota klesla na -2°C až -3°C. Dvorec přesto téměř nenamrzl, ani lajny se neuvolnily. Poté, po jednorázovém převálcování, otestovalo dvorec již i také družstvo dospělých, v ostrém provozu.

A výsledek překonal očekávání. Antuka je až nečekaně tvrdá. Netrhá se. Žádný „jarní tvaroh“, žádné propadání se do hlubšího podkladu. Odskoky vysoké a již nyní solidně pravidelné. A pak „že letos to nešlo“.

Velké Bílovice tak - sportovně velmi vhodným způsobem - vzkazují svým soupeřům, že berou jarní boje družstev velmi vážně. Budeme připraveni.

Vrcholem sezóny bude jednoznačně 26. květen, kdy jako dospělí přivítáme áčko Znojma (Je to čest.). Hosté budou mít v děvčatech zřejmě převahu. Věkový průměr našich mužů bude již 45 let. Přesto hodláme hrát se Znojmem zcela vyrovnanou partii. Doma je doma! Ostatně: už loni byl problém odvézt z Bílovic bod. Dokázalo to jen béčko brněnského velkoklubu ŽLTC. S ušima značně odřenýma.

Vzhledem k zodpovědnosti hráčů k přípravě i zodpovědnosti našich specialistů na přípravu dvorců věříme v udržení soutěže, kterou jsme loni vybojovali. Soupeři nechť to berou jako hozenou rukavici. A kdo z místních má chuť přijít nás povzbudit, nechť přijde obzvláště zmíněného 26. května již v 9:00. První dvě dvouhry mužů budou klíčem k případnému historickému úspěchu klubu.


-Dan-


VESELÉ VELIKONOCE!

Aktualizováno Pátek, 30 Březen 2018 05:56
 
Mimořádně brzký začátek letní sezóny 2017 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 23 Březen 2017 00:00

Konec letošního února nenaznačoval, že bychom měli začít hrát na našich venkovních dvorcích dříve, než obvykle. Na dvorci číslo 3 v té době dokonce ležel sníh. Uprostřed nezávazných úvah o dubnové přípravě dvorců však dobrá duše bílovického tenisu Jaroslav Vysloužil položila otázku, zda v dubnu není příliš pozdě...?? Díky jeho impulzu a dostatečnému jarnímu oteplení se nám podařilo připravit dvorce č. 2 a 3 (viz foto) rekordně již 20. března. Sparingy se tak mohou rozběhnout mezi prvními v celém JM kraji.

Soutěže družstev letos začínají rovněž brzy – 29. a 30. dubna. Kromě toho již 22. dubna budeme hostit meziokresní přebor bejby tenistů. Včasná příprava dvorců se tedy velice hodí.

Pokud jde o naše družstva, dlouhodobě procházejí výraznou reorganizací. Jako každý rok i letos máme družstvo bejbin. Mladší žáci ovšem oproti letům předchozím hrají soutěž formátu 4+0. Starší žáci se loni ve II. třídě udrželi, letos jsme ale jejich družstvo nepřihlašovali.

Namísto toho jsme uvolnili Davida Šlora do stejné soutěže za Sokol Lanžhot a především: dva naše nejlepší žáky Jakuba Leblocha a Terezu Pekárkovou jsme uvolnili do služeb BORS Clubu Břeclav. Dostali zde totiž příležitost hrát nejvyšší soutěž starších žáků – žákovskou ligu. A to nás těší. Družstvo dorostu pak bude letos v sousedních Pavlovicích.

Zcela poprvé jsme sestavili družstvo dospělých, pro IV. třídu JmTS. V našem regionu je to značně ojedinělý počin. Na našem okrese má totiž družstvo dospělých v soutěžích ČTS kromě nás pouze Lanžhot. Základem bílovického družstva jsou naši zkušení hráči doplnění o ambiciózní mládež, která již v některé věkové kategorii prošla bílovickým tenisem. Družstvo by rádo plnilo úlohu černého koně soutěže. Nebude ale mít lehkou úlohu. Jako soupeři přijedou do Bílovic například B týmy dvou mnohonásobně větších brněnských klubů – ŽLTC a BLTC. Dokážou naši dospělí (zmíněný Jaroslav Vysloužil, Michal Podrazil, Daniel Blažek a spol.) takové soupeře zaskočit?

Přijďte se podívat. Se ŽLTC B hrají naši dospělí v sobotu 6.5. v 9:00 doma a s BLTC B v sobotu 27.5. rovněž v 9:00 doma.

–Dan-

Aktualizováno Čtvrtek, 23 Březen 2017 18:42
 
Velmi, velmi pozdní konec venkovní sezony - prosinec 2014 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 04 Prosinec 2014 00:00

Letošní mimořádný průběh počasí přinesl nemalé starosti vinařům, zároveň dovolil pokračovat ve čtvrtečních venkovních trénincích těch nejmenších až do nevídaného termínu - 4. prosince!

To ani pamětníci nepamatují. Stejně jako v předchozích týdnech využila dnešního dobrého počasí naše nejmenší baby-tenistka Tonička (na snímku).

Dnes svítilo slunce, bylo 8°C, foukalo jen málo a kurt byl tvrdý jak v létě, nedotčený mrazem. Ani známky po tom, že by ještě včera svírala sousední Pavlovice centimetr tlustá ledovka. Památné zakončení sezony!"

Aktualizováno Čtvrtek, 04 Prosinec 2014 21:47
 
Ohlédnutí za tenisovou sezonou 2012 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Pátek, 30 Listopad 2012 00:00

Na tenisových kurtech bylo letos opět celý rok poměrně živo. Nejen, že zde trénuje pod vedením tří trenérů asi 40 dětí a pravidelně si chodí zahrát zhruba stejný počet dospělých, ale odehrálo se tady v průběhu sezóny také spoustu soutěžních zápasů a několik turnajů.

Brzy na jaře bylo potřeba rychle upravit kurty, protože jsme zde opět přivítali na jarním tenisovém kempu mládež z Tenisového klubu Opava a následně už se rozběhly soutěžní zápasy mládeže a dospělých.

Mládežnická družstva bojovala se střídavými úspěchy. Nejlépe si vedlo družstvo starších žáků, kteří se umístili na 2.místě III.třídy krajského přeboru, když jim chyběl jen krůček k postupu do vyšší soutěže. Podobně si vedli dorostenci, kteří skončili třetí. Naopak mladší žáci neudrželi II.třídu KP a sestoupili do nižší soutěže. Důvodem byla hlavně generační obměna, kdy většina hráčů hrála soutěžně svoji první sezónu. Podobně na tom bylo i družstvo Babytenisu složené z nováčků, kteří hlavně sbírali zkušenosti.

Dospělým se dařilo také rozdílně. Áčko mužů po pěti letech sestupuje z I. Ligy okresní soutěže ATS a Béčko skončilo ve II. lize až na 11. místě. Mnohem lépe se vedlo družstvu žen, které se umístilo v okresní soutěži žen ATS na 3.místě.

Velmi dobře byla letos obsazena místní soutěž pro rekreační hráče Velké Bílovice CUP, které se zúčastnilo 14 hráčů. Bohužel několik zápasů této soutěže nebylo dohráno a příští rok se budou muset nastavit tvrdší pravidla pro neodehrané zápasy.

Pozitivně byly účastníky hodnoceny i všechny turnaje, které jsme uspořádali. Především Junior CUP, kterého se zúčastnilo 24 mladých tenistů, ale také jarní Family CUP, Noční turnaj, Pohár Velkých Bílovice a Hodový turnaj. Kromě toho na kurtech proběhly ještě dva soukromé turnaje, které pořádali restaurace U hřiště a společnost ZFP.

Tenisová sezóna 2012 byla poměrně dobrá, ale pořád je co zlepšovat. Především bude potřeba ve spolupráci s MÚ Velké Bílovice opravit oplocení kurtů, které je už ve velmi špatném stavu. Také by se zde uplatnila tenisová hala, aby nemuseli děti a dospělí dojíždět přes zimu do Rakvic, Velkých Pavlovic nebo Břeclavi kde tenisové haly mají.

Do příštího roku vstoupíme přípravami na 5. tenisový ples, který pořádáme ve spolupráci s ATS Podluží a který bude jednou z akcí oslav 20. výročí založení Tenis klubu Velké Bílovice. >

Aktualizováno Pondělí, 10 Prosinec 2012 18:49
 
Závlaha tenisových kurtů PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 07 Listopad 2009 10:50

Tenis klub Velké Bílovice realizoval v letošním roce na všech třech kurtech automatický zavlažovací systém RAIN BIRD. Význam tohoto zavlažovacího systému je v rovnoměrném a efektivním dávkováním závlahové vody na celou plochu kurtů a tím zabezpečení ideální vlhkosti celého povrchu kurtu a rychlé přípravě kurtu na další hraní. To vše samozřejmě automaticky, s jednoduchou obsluhou. Využitím tohoto systému uspoří tenisový klub prostředky, které musel každoročně vynaložit na obsluhu zavlažování kurtů, dojde k úspoře aplikované závlahové vody a zkrácením doby závlahy kurtů se zvýší jejich doba využitelnosti.
Tato investice by se nedala realizovat bez dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 100.000,- Kč, poskytnuté Tenis klubu Velké Bílovice na základě Dotačního programu Jihomoravského kraje pro oblast tělovýchovy a sportu "Zkvalitnění sportovního prostředí v Jihomoravském kraji". Zbývající část investice byla hrazena převážně ze sponzorských příspěvků. Členové Tenis klubu Velké Bílovice děkují představitelům Jihomoravského kraje za poskytnutí dotace a také sponzorům za jejich příspěvky.

Aktualizováno Středa, 30 Prosinec 2009 15:48
 
« ZačátekPředchozí12DalšíKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Anketa

V kolika letech jste začal/a hrát tenis?
 
Banner

bottom

©1993-2016 Tenis klub Velké Bílovice.