top
logo

  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Soutěže 2022

Vyhledávání

Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Čt  St  Út  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

První tenisový dvorec v provozu od 26. března 2018 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 29 Březen 2018 00:00

Je to vlastně už pravidlem, že má bílovický tenis již v březnu připravený alespoň jeden z venkovních dvorců. Ani letos tomu není jinak. Dvorec číslo jedna (na snímku) je v ostrém provozu. Velké Bílovice tedy opět sympaticky vybočují z moravského venkovského průměru, tentokrát opět nejen v otázce parlamentních voleb, ve kterých u nás populistům pšenka nekvete. Věříme na svoji tvrdou práci a ne na cizí laciná hesla.

Pravděpodobně se jedná o zcela první venkovní antukový dvorec v celém jihomoravském kraji. Počasí se přitom letos velmi činilo a nepřálo. Mimořádně silné mrazy na přelomu února a března, stejně jako několikadenní mrazová epizoda o 14 dní později, značně zpomalily vysychání antuky. Přesto je kvalita dvorce značně nad očekávání.

Zkušení domácí specialisté správně vyhodnotili, že vzhledem k dlouhodobému suchu z minulého roku bude možné první dvorec uválcovat přesto, že je svrchní vrstva antuky ještě nevlídně vláčná. V pondělí 26. března bylo během jednoho dne hotovo.

Zátěžový test proběhl hned o dva dny později. Noční teplota klesla na -2°C až -3°C. Dvorec přesto téměř nenamrzl, ani lajny se neuvolnily. Poté, po jednorázovém převálcování, otestovalo dvorec již i také družstvo dospělých, v ostrém provozu.

A výsledek překonal očekávání. Antuka je až nečekaně tvrdá. Netrhá se. Žádný „jarní tvaroh“, žádné propadání se do hlubšího podkladu. Odskoky vysoké a již nyní solidně pravidelné. A pak „že letos to nešlo“.

Velké Bílovice tak - sportovně velmi vhodným způsobem - vzkazují svým soupeřům, že berou jarní boje družstev velmi vážně. Budeme připraveni.

Vrcholem sezóny bude jednoznačně 26. květen, kdy jako dospělí přivítáme áčko Znojma (Je to čest.). Hosté budou mít v děvčatech zřejmě převahu. Věkový průměr našich mužů bude již 45 let. Přesto hodláme hrát se Znojmem zcela vyrovnanou partii. Doma je doma! Ostatně: už loni byl problém odvézt z Bílovic bod. Dokázalo to jen béčko brněnského velkoklubu ŽLTC. S ušima značně odřenýma.

Vzhledem k zodpovědnosti hráčů k přípravě i zodpovědnosti našich specialistů na přípravu dvorců věříme v udržení soutěže, kterou jsme loni vybojovali. Soupeři nechť to berou jako hozenou rukavici. A kdo z místních má chuť přijít nás povzbudit, nechť přijde obzvláště zmíněného 26. května již v 9:00. První dvě dvouhry mužů budou klíčem k případnému historickému úspěchu klubu.


-Dan-


VESELÉ VELIKONOCE!

Aktualizováno Pátek, 30 Březen 2018 05:56
 

Anketa

V kolika letech jste začal/a hrát tenis?
 
Banner

bottom

©1993-2016 Tenis klub Velké Bílovice.